top of page
Canciones Facebook kopi.jpg

Canciones de Cobre

En hyllest til det latinamerikanske kontinentet med Kjartan Fløgstad og Per Arne Glorvigen

Vannvogna Konsert & Kunsthall  |  Søndag 26. september – 18.00

Med ord og toner fortelles dramatiske historier om gruvearbeidere som blir stengt inne, flyktninger som drukner i forsøket på å nå USA, om reising av murer og om opprør.

Canciones de cobre er en konsertforestilling for bandoneon, messingkvintett og forteller med ny musikk av Per Arne Glorvigen og nye tekster av Kjartan Fløgstad. Med seg på scenen har de NyNorsk Messingkvintett, som bidrar med dype messingtoner, skingrende tropisk trompet og heftige danserytmer. Forvent en fengslende musikalsk hyllest til folkekulturen og hverdagsheltene på det latinamerikanske kontinentet.

Den kulturelle rikdommen spiller seg ut over heile det latinamerikanske kontinentet, det være seg litteratur, musikk, rytmer, sang og musikk. Samtidig er det et kontinent preget av konflikt og kontraster, det være seg opprør i Bolivia, Chile og Venezuela. Fattig mot rik. Urfolk mot byfolk. Evangeliske kristne. Oligarker. Kokain. Folkebevegelser og konstitusjonelle kupp.

Dette kontrastfylte kontinentets fasetter skal Canciones de cobre formidle et utvalg av – i tett samspill mellom ord og toner, i det nye opprørets tid.

Forestillingen er finansiert gjennom støtte fra Kulturrådet og Det norske komponistfond. 

bottom of page