top of page

OM OSS

Gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har NyNorsk Messingkvintett skapt et repertoar med et helt særegent uttrykk. I samarbeid med blant annet forfatter Kjartan Fløgstad, scenekunstgruppen Fakta Morgana, lysdesigner Evelina Dembacke og lyddesigner Thorolf Thuestad, og artister som Tora Augestad, Per Arne Glorvigen, Frank Havrøy, Silje Aker Johnsen og Anders Eidsten Dahl har ensemblet utviklet unike konsertopplevelser for mange ulike publikumsgrupper.

 

Ensemblet har gjort seg bemerket med 31 urfremføringer siden 2016, av komponister som Marcus Paus, Therese B. Ulvo, Knut Vaage og Ørjan Matre. De har spilt på festivaler som Only Connect, Nordlysfestivalen, Bergen Kirkeautunnale, Norsk Orgelfestival og Dei nynorske Festspela, holdt masterclasser ved høyere musikkutdanningsinstitusjoner i Norge og Baltikum og arrangert workshops med unge komponister. Det kritikerroste debutalbumet Hornflowers, med musikk av Nils Henrik Asheim, ble utgitt på LAWO Classics i juni 2021.

musikere i NyNorsk messingkvintett
Om ensemblet: Bio
Om ensemblet: Band Members
Erlend.jpg

ERLEND AAGAARD-NILSEN

Trompetist i Kringkastingsorkesteret. Han har utdanningen sin fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han var ansatt ved Luftforsvarets musikkorps fra 2012-2016. I tillegg har han hatt frilansoppdrag i de fleste av landets orkestre og korps. Han har også vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Den kongelige Livgardes Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Manger Musikklag og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. I 2015 gav han ut debutplata si, "Perpetuum Trompetuum"

JØRGEN ARNESEN

Studerte med Kristian Steenstrup ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og med Jonas Haltia og Ole Edvard Antonsen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fra 2012 til 2016 var Jørgen ansatt som alternerende solotrompet i Västerås Sinfonietta i Sverige. Nå jobber han som frilanstrompetist basert i Oslo.

Ju00f8rgen.jpg
Berger1.jpeg

BERGER IVER FÆRDER

Studerte med Jens Bjørn-Larsen i København og Torbjørn Kvist i Oslo. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2008, og hatt lengre engasjement i blant annet Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Wermland Opera. De siste årene har han hatt jevnlige oppdrag i Den Norske Opera og Ballett og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og vikariert i Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Blåseensemble, Oslo Sinfonietta og i militærkorpsene både i Norge og Danmark.

INGEBJØRG BRUKET

Studerte med Aline Nistad og professor Ingemar Roos ved Norges Musikkhøgskole. Etter endt utdanning har hun jobbet som frilanstrombonist med lange engasjement i Wermland opera, Ålborg symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske orkester. I tillegg har hun hatt kortere engasjement i bla. alle landets 5 militærkorps, Kringkastingsorkesteret, Den norske Opera og ballett, Oslo Filharmoniske orkester og Det norske blåseensemble.

Ingebju00f8rg.jpg
0A10B1F2-D26F-41F7-A83B-1AEBEF511140.jpeg

MARIE SOLUM GRAN

Marie har jobbet som profesjonell utøver i en årrekke, og har spilt både tuttihorn og solohorn med mange av symfoniorkestrene i Norge. Hun har bred erfaring fra konserter, turneer og innspillinger med mange ulike ensembler. I tillegg til lengre kontrakter i større institusjoner, har hun hatt mange frilansoppdrag i ulike sjangere. Marie har spilt med Det Norske Kammerorkester siden 2009, hun har gjort konserter og turneer med Trondheim Jazzorkester, og ellers medvirket på diverse prosjekter og utgivelser innen samtidsmusikk, pop, rock, filmmusikk.
Utdanningen sin har hun fra Norges Musikkhøgskole med prof. Frøydis Ree Wekre og Hochschule für Musik und Theater Hannover med prof. Markus Maskuniitty.

bottom of page