OM OSS

Vi er drevet av et ønske om å formidle et bredt spekter av historier, stemninger, ideer og impulser som treffer mennesker og skaper kunstopplevelser som berører og varer.
Vi samarbeider med komponister, forfattere, regissører og solister for å finne nye perspektiver. Sammen lager vi produksjoner som angår mennesker i samtiden.

 

Vi er ikke interesserte i konvensjoner knyttet til samtidskunst, konsertformer eller konserttradisjoner. Kompromissløst produserer vi forestillinger som skal formidle lydlige budskap fundamentert i de historiene og samarbeidspartnere vi velger oss. Gjennom samarbeid med forfatter Kjartan Fløgstad, kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl, skuespiller og vokalist Ivar Nergaard og messosopranen Tora Augestad, har vi skapt oss et uttrykk som går langt forbi messinginstrumentenes vante lydbilde.

 

På kort tid (et. 2015) har vi gjennom våre sjangeroverskridende prosjekter urfremført hele 22 verk av blant andre Nils Henrik Asheim, Per Arne Glorvigen, Erlend Skomsvoll, Marcus Paus og Ørjan Matre, på festivaler som Only Connect, Brass Wind, Bergen Kirkeautunnale, Stavanger Orgelfestival og Litteraturdagane i Vinje. Ensemblet har også holdt masterclasser ved Musikkhøyskolen i Tallin og arrangert workshops med unge komponister. NyNorsk messingkvintett er aktuelle med en plate med musikk av Nils Henrik Asheim, produsert av Lawo.

 
 
Erlend.jpg

ERLEND AAGAARD-NILSEN

Trompetist i Kringkastingsorkesteret. Han har utdanningen sin fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han var ansatt ved Luftforsvarets musikkorps fra 2012-2016. I tillegg har han hatt frilansoppdrag i de fleste av landets orkestre og korps. Han har også vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Den kongelige Livgardes Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Manger Musikklag og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. I 2015 gav han ut debutplata si, "Perpetuum Trompetuum"

JØRGEN ARNESEN

Studerte med Kristian Steenstrup ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og med Jonas Haltia og Ole Edvard Antonsen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fra 2012 til 2016 var Jørgen ansatt som alternerende solotrompet i Västerås Sinfonietta i Sverige. Nå jobber han som frilanstrompetist basert i Oslo.

Ju00f8rgen.jpg
Berger1.jpeg

BERGER IVER FÆRDER

Studerte med Jens Bjørn-Larsen i København og Torbjørn Kvist i Oslo. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2008, og hatt lengre engasjement i blant annet Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Wermland Opera. De siste årene har han hatt jevnlige oppdrag i Den Norske Opera og Ballett og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og vikariert i Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Blåseensemble, Oslo Sinfonietta og i militærkorpsene både i Norge og Danmark.

INGEBJØRG BRUKET

Studerte med Aline Nistad og professor Ingemar Roos ved Norges Musikkhøgskole. Etter endt utdanning har hun jobbet som frilanstrombonist med lange engasjement i Wermland opera, Ålborg symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske orkester. I tillegg har hun hatt kortere engasjement i bla. alle landets 5 militærkorps, Kringkastingsorkesteret, Den norske Opera og ballett, Oslo Filharmoniske orkester og Det norske blåseensemble.

Ingebju00f8rg.jpg
0A10B1F2-D26F-41F7-A83B-1AEBEF511140.jpeg

MARIE SOLUM GRAN

Marie har jobbet som profesjonell utøver i en årrekke, og har spilt både tuttihorn og solohorn med mange av symfoniorkestrene i Norge. Hun har bred erfaring fra konserter, turneer og innspillinger med mange ulike ensembler. I tillegg til lengre kontrakter i større institusjoner, har hun hatt mange frilansoppdrag i ulike sjangere. Marie har spilt med Det Norske Kammerorkester siden 2009, hun har gjort konserter og turneer med Trondheim Jazzorkester, og ellers medvirket på diverse prosjekter og utgivelser innen samtidsmusikk, pop, rock, filmmusikk.
Utdanningen sin har hun fra Norges Musikkhøgskole med prof. Frøydis Ree Wekre og Hochschule für Musik und Theater Hannover med prof. Markus Maskuniitty.