OM OSS

NyNorsk Messingkvintett (et. 2015) består av Erlend Aagaard-Nilsen, som er trompetist i Kringkastingsorkesteret, og Jørgen Arnesen, Daniel Weiseth Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten på Nasjonalbiblioteket i 2016 urfremført hele 17 verk av blant andre Nils Henrik Asheim, Erlend Skomsvoll, Marcus Paus og Ørjan Matre.
Gjennom samarbeid med kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl, skuespiller og vokalist Ivar Nergaard og messosopranen Tora Augestad, har de på kort tid skapt seg et unikt repertoar med et særegent lydbilde.

 
 
Erlend.jpg

ERLEND AAGAARD-NILSEN

Trompet

Trompetist i Kringkastingsorkesteret. Han har utdanningen sin fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han var ansatt ved Luftforsvarets musikkorps fra 2012-2016. I tillegg har han hatt frilansoppdrag i de fleste av landets orkestre og korps. Han har også vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Den kongelige Livgardes Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Manger Musikklag og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. I 2015 gav han ut debutplata si, "Perpetuum Trompetuum"

JØRGEN ARNESEN

Trompet

Studerte med Kristian Steenstrup ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og med Jonas Haltia og Ole Edvard Antonsen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fra 2012 til 2016 var Jørgen ansatt som alternerende solotrompet i Västerås Sinfonietta i Sverige. Nå jobber han som frilanstrompetist basert i Oslo.

Ju00f8rgen.jpg
Berger1.jpeg

BERGER IVER FÆRDER

Tuba

Studerte med Jens Bjørn-Larsen i København og Torbjørn Kvist i Oslo. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2008, og hatt lengre engasjement i blant annet Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Wermland Opera. De siste årene har han hatt jevnlige oppdrag i Den Norske Opera og Ballett og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og vikariert i Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Blåseensemble, Oslo Sinfonietta og i militærkorpsene både i Norge og Danmark.

INGEBJØRG BRUKET

Trombone

Studerte med Aline Nistad og professor Ingemar Roos ved Norges Musikkhøgskole. Etter endt utdanning har hun jobbet som frilanstrombonist med lange engasjement i Wermland opera, Ålborg symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske orkester. I tillegg har hun hatt kortere engasjement i bla. alle landets 5 militærkorps, Kringkastingsorkesteret, Den norske Opera og ballett, Oslo Filharmoniske orkester og Det norske blåseensemble.

Ingebju00f8rg.jpg
Daniel.jpg

DANIEL WEISETH KJELLESVIK

Horn

Studerte med Frøydis Ree Wekre ved Norges Musikkhøgskole og med Markus Maskuniitty ved Hochschule für Musik und Teater Hannover. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2007 og hatt lengre vikariater i Trondheim Symfoniorkester og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. I de de siste årene har han hatt jevnlige oppdrag med Det Norske Kammerorkester, Trondheim Jazzorkester, Kringkastingsorkesteret, Den Norske Opera og Ballett, Arktisk Filharmoni, og Det norske Blåseensemble.

©2019 by NyNorsk Messingkvintett

  • Svart YouTube Ikon