OM OSS

Drevet av et ønske om å lydsette sterke historier skaper vi konserter og forestillinger som setter varige emosjonelle spor hos publikum. Vi samarbeider med komponister, forfattere, regissører og solister for å finne nye perspektiver til våre lydlige narrativer. Sammen lager vi produksjoner som angår mennesker i samtiden. 

 

Vi er ikke interesserte i konvensjoner knyttet til samtidskunst, konsertformer eller konserttradisjoner. Kompromissløst produserer vi forestillinger som skal formidle lydlige budskap fundamentert i de historiene og samarbeidspartnere vi velger oss. Gjennom samarbeid med forfatter Kjartan Fløgstad, kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl, skuespiller og vokalist Ivar Nergaard og messosopranen Tora Augestad, har vi skapt oss et uttrykk som går langt forbi messinginstrumentenes vante lydbilde.

 

På kort tid (et. 2015) har vi gjennom våre sjangeroverskridende prosjekter urfremført hele 22 verk av blant andre Nils Henrik Asheim, Per Arne Glorvigen, Erlend Skomsvoll, Marcus Paus og Ørjan Matre, på festivaler som Only Connect, Brass Wind, Bergen Kirkeautunnale, Stavanger Orgelfestival og Litteraturdagane i Vinje. Ensemblet har også holdt masterclasser ved Musikkhøyskolen i Tallin og arrangert workshops med unge komponister. NyNorsk messingkvintett er aktuelle med en plate med musikk av Nils Henrik Asheim, produsert av Lawo.

 
 
Erlend.jpg

ERLEND AAGAARD-NILSEN

Trompetist i Kringkastingsorkesteret. Han har utdanningen sin fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han var ansatt ved Luftforsvarets musikkorps fra 2012-2016. I tillegg har han hatt frilansoppdrag i de fleste av landets orkestre og korps. Han har også vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Den kongelige Livgardes Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Manger Musikklag og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. I 2015 gav han ut debutplata si, "Perpetuum Trompetuum"

JØRGEN ARNESEN

Studerte med Kristian Steenstrup ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og med Jonas Haltia og Ole Edvard Antonsen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Fra 2012 til 2016 var Jørgen ansatt som alternerende solotrompet i Västerås Sinfonietta i Sverige. Nå jobber han som frilanstrompetist basert i Oslo.

Ju00f8rgen.jpg
Berger1.jpeg

BERGER IVER FÆRDER

Studerte med Jens Bjørn-Larsen i København og Torbjørn Kvist i Oslo. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2008, og hatt lengre engasjement i blant annet Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Wermland Opera. De siste årene har han hatt jevnlige oppdrag i Den Norske Opera og Ballett og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og vikariert i Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Blåseensemble, Oslo Sinfonietta og i militærkorpsene både i Norge og Danmark.

INGEBJØRG BRUKET

Studerte med Aline Nistad og professor Ingemar Roos ved Norges Musikkhøgskole. Etter endt utdanning har hun jobbet som frilanstrombonist med lange engasjement i Wermland opera, Ålborg symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps, Forsvarets Stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske orkester. I tillegg har hun hatt kortere engasjement i bla. alle landets 5 militærkorps, Kringkastingsorkesteret, Den norske Opera og ballett, Oslo Filharmoniske orkester og Det norske blåseensemble.

Ingebju00f8rg.jpg
Daniel.jpg

DANIEL WEISETH KJELLESVIK

Studerte med Frøydis Ree Wekre ved Norges Musikkhøgskole og med Markus Maskuniitty ved Hochschule für Musik und Teater Hannover. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2007 og hatt lengre vikariater i Trondheim Symfoniorkester og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. I de de siste årene har han hatt jevnlige oppdrag med Det Norske Kammerorkester, Trondheim Jazzorkester, Kringkastingsorkesteret, Den Norske Opera og Ballett, Arktisk Filharmoni, og Det norske Blåseensemble.