top of page

Marcus Paus

Marcus Paus er en av sin generasjons mest profilerte komponister. Hans verkliste omfatter kammermusikk, solostykker, kor- og vokalmusikk, konserter og andre orkesterverker, en symfoni og flere operaer, foruten teater- og filmmusikk. Paus er en eklektisk komponist, men hans verker kjennetegnes gjerne av en egen mørk, lyrisk signatur. Internasjonalt har hans musikk høstet anerkjennelse for sin uttrykksfullhet og håndverksmessige virtuositet. 

Paus og Paus

Portrett i C

9. februar 2022 fylte den folkekjære visesangeren – hele Norges Ole Paus, 75 år! Som en hyllest til sin far skrev Marcus Paus, en av Norges mest brukte og populære komponister, et nytt verk basert på et utvalg sangtekster av Ole Paus. Marcus Paus vil her tolke og tonesette sin fars tekster på nytt, slik at de oppstår i helt ny musikalsk innpakning.

 

Ingenting forsvinner

Her har Ole Paus skrevet nye sangtekster til musikk av Marcus Paus. Marcus Paus omtaler verket som «like deler gravskrift, bekjennelse, bønn og trussel.»

Marcus Paus’ komponistportrett ble fremført på Nordlysfestivalen i Tromsø 29.01.2022. Mezzosopran Tora Augestad var solist.

Konserten het «En hyllest til Ole Paus», og på repertoaret stod Marcus Paus’ verk

«Ingenting forsvinner» fra 2019, samt det nye verket

«Portrett i C.» (2022)

Portrett i C_edited.jpg
©CJA_00074_110320_PAUS_1_2.jpg
PNG-bilde_edited.jpg

Komponistportrettet ble spilt inn på LAWO Classics 25.-27.09.2023 og skal utgis som album høsten 2024.

Tora Augestad

Tora Augestad er en allsidig sanger – fleksibel, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun bestiller jevnlig nye verk, bla. den feministiske kammeroperaen Adam & Eve - a divine comedy av Cecilie Ore som ble urfremført premiere under Festspillene i Bergen. Augestad synger jevnlig med orkestre og Ensembler over hele verden, blant andre Bergen og Oslo-Filharmonien, Ensemble Modern og Klangforum Wien. I 2004 etablerte hun ensemblet Music for a while som er kjent for sin sjangeroverskridende kammermusikk. Høsten 2018 kom Augestad sin portrettplate med Oslo Philharmonien ut; Portraying Passion, som ble bejublet av pressen. Tora Augestad ble tildelt prisen for Årets utøver 2018 av Norsk Komponistforening. 

bottom of page