top of page
Cecilie Ore2-5_edited.png

Cecilie Ore

Cecilie Ore (1954) studerte klaver ved Norges Musikkhøgskole og i Paris og deretter komposisjon ved Institutt for Sonologi i Utrecht og med Ton de Leeuw ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam.

Blant hennes viktigste instrumentale verk på 80- og 90 tallet er tetralogiene Codex Temporis, Tempora Mutantur og orkesterverket Nunc et Nunc. Etter år 2000 har hun i stadig større grad arbeidet med tekstbasert og samfunnskritisk musikk. 

Cecilie Ore har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sine verk, deriblant Arne Nordheims Komponistpris i 2004. Hun har bl.a. blitt fremført av BBC Symphony Orchestra, Ensemble Modern, BBC Singers samt en rekke norske og nordiske ensembler.

Hototogisu! - a cuckoo cries

I komponistportrettet av Cecilie Ore samarbeidet vi med den verdenskjente strykekvartetten Engegårdkvartetten. Portrettet ble presentert som konsert på Tonehimmel Samtidsmusikkfestival i Volda i juni 2022, med urfremføring av H2O-trilogien for strykekvartett og Hototogisu! - a cuckoo cries for messingkvintett.

 

Hototogisu! - a cuckoo cries ble spilt inn på LAWO Classics i august 2023, og skal utgis som album høsten 2024.

Japanske dødsdikt, kjent som "jisei"  eller avskjedsdikt er en tradisjon der man komponerer et dikt eller vers kort tid før sin død som en refleksjon over dødeligheten.

Disse diktene uttrykker ofte en blanding av følelser, inkludert aksept av døden, anger eller tanker om livets skjørhet.

Teksten som HOTOTOGISU (a cuckoo cries) har hentet sin inspirasjon fra er skrevet av Chosui, som døde i 1769. 

 

I wait, white clouds

And dark clouds passing - 

A cuckoo cries.

(Xhosui, d. 1769)

bottom of page