top of page
FB-forside - Nærmere deg!.png

NYNO/Dahl: Nærmere deg - 

En konsert med orgel og messing

Onsdag 28. oktober i Røa kirke, kl. 1930

Pandemien tvinger oss til å holde avstand. Noen ganger må man miste noe for å skjønne hva man hadde – i vår tid er det fysisk nærhet med venner og familie. Nærmere deg! blir en konsert der vi søker etter nærhet – nærhet til musikken, historien, våre røtter og til hverandre. 

 

12. mars 2020 stengte landet – vi valgte å gå i lockdown for å bekjempe Covid-19. Som resultat av sosial distansering begynte vi å søke nærhet til maten vi spiser, huset vi bor i og kroppen vi lever i. Brødbaking, oppussing, turer, litteratur og musikk – vi fordypet oss i de nære ting, det som fantes rundt oss. Det var akkurat i denne tiden Ørjan Matre skrev Fire stykker om avstand til oss. Savn fortalt gjennom lyd og et ønske om å omfavne mennesker med musikk – som en varm klem gjennom lydbølger.


Til alle tider i menneskets historie har vi samlet oss når krisen rammer. Når vi samler oss har vi sunget sammen, for trøst og samhørighet. Disse sangene kaller vi hymner. Mange av de er gamle, flere hundre år, men vi glemmer dem ikke – de forbinder oss med fortiden og menneskene rundt oss. Derfor er alle verk i Nærmere deg! fundamentert i hymner. Vi må synge dem alene denne gangen, men når lydene treffer hverandre oppstår det magi – det er det vi kaller musikk.   

 

Velkommen!

bottom of page