top of page
FB-forside - Nærmere deg!.png

NYNO/Dahl: Nærmere deg - 

En konsert med orgel og messing

Onsdag 28. oktober i Røa kirke, kl. 1930

Pandemien tvinger oss til å holde avstand. Noen ganger må man miste noe for å skjønne hva man hadde – i vår tid er det fysisk nærhet med venner og familie. Nærmere deg! blir en konsert der vi søker etter nærhet – nærhet til musikken, historien, våre røtter og til hverandre. 

 

12. mars 2020 stengte landet – vi valgte å gå i lockdown for å bekjempe Covid-19. Som resultat av sosial distansering begynte vi å søke nærhet til maten vi spiser, huset vi bor i og kroppen vi lever i. Brødbaking, oppussing, turer, litteratur og musikk – vi fordypet oss i de nære ting, det som fantes rundt oss. Det var akkurat i denne tiden Ørjan Matre skrev Fire stykker om avstand til oss. Savn fortalt gjennom lyd og et ønske om å omfavne mennesker med musikk – som en varm klem gjennom lydbølger.

 

Til alle tider i menneskets historie har vi samlet oss når krisen rammer. Vi har sunget sammen i kirkerom og vendt oss til Gud for trøst og samhørighet. Mange av disse hymnene, som Vår Gud han er så fast en borg, har blitt sunget ubrutt siden reformasjonen – de forbinder oss med fortiden og menneskene rundt oss. De har overlevd pest og krig, men påsken 2020 stilnet sangen i norske kirkerom. Nærmere deg! er en hyllest til denne sangtradisjonen. I nye verk tar Ørjan Matre, Nils Henrik Asheim og Dagfinn Koch hele spekteret av hymner i bruk, fra bedehussalmer til religiøse folketoner, og lar dem klinge med, som et hengivent ekko fra en fjern, men ikke alt for uvirkelig fortid.

 

Velkommen!

bottom of page