top of page
multiMORF SmalPrat_illustrasjon.jpg

MultiMORF

 

Bli med på et 75-minutters dypdykk inn i Knut Vaage og Thorolf Thuestads særegne elektroakustiske univers! multiMORF remix er den storslagne finalen i Vaages multiMORF-serie, påbegynt i 2007. Vi befinner oss her i et hybrid akustisk/elektroakustisk lydlandskap, foredlet av Vaage og Thuestad gjennom mange års samarbeid.

 

I multiMORF remix har NyNorsk Messingkvintett invitert med seg lys- og videodesigneren Evelina Dembacke til å utvikle Vaage og Thuestads ideer videre. Prosjektet ble urfremført i ren musikalsk versjon og en digital kinoversjon under pandemien i 2020/21. Høsten 2021 ble det fremført live som en audiovisuell helaften, for første gang. 

I 2022 skal det spilles inn en stereoversjon av prosjektet, på LAWO Classics.

multiMORF remix bygger på Vaage og Thuestads multiMORF-serie, påbegynt i 2007. Gjennom utstrakt bruk av mikrofoner transformeres alt fra fulltonende messingklanger, pustelyder, ventilklaffelyder og lyden av en eggedeler til en elektroakustisk lydvev, ulikt noe annet. Den nordiske naturen er også nærværende, både i lydopptak av fossedur og i videoprojeksjoner.  Alt i alt blir dette et unikt multimedielandskap, der de ulike bestanddelene hele tiden morfes – forandrer seg og blir til noe annet. 

Prosjektet er preget av koronapandemien, og det faktum at kunstnerne i hovedsak har måttet  jobbe sammen digitalt. Frustrasjon over sosial distansering og lengsel etter nærvær er viktige temaer. Naturen, både som idealtilstand og ødeleggende kraft, spiller en viktig rolle, både i den visuelle designen og i musikken. Er det er mulig å bruke endringene pandemien medfører til å skape en bedre verden med en mer bærekraftig balanse mellom mennesket, elektronikken og naturen?

 

Program:

multiMORF VI (2020) for trompet, 4 messingblåsere, elektronikk og lys-/videodesign

multiMORF VII (2021) for messingkvintett, elektronikk og lys-/videodesign

multiMORF V (2020) for trombone, ekkokvartett, elektronikk og lys-/videodesign

 

Knut Vaage, komponist

Evelina Dembacke, videodesign

NyNorsk Messingkvintett 

bottom of page