top of page
From a distance.png

Sofienberg kirke 13 mai kl 20.00

Oslo Kammerkor og NyNorsk Messingkvintett

Dirigent Håkon Nystedt

Med Ørjan Matres verk: From a distance.

Billetter: 250/150/50

Four Pieces from a Distance ble komponert våren 2020 under første del av COVID-19 pandemien, da strenge restriksjoner for sosialt liv gjaldt. I de ulike delene av stykket er musikerne spurt om å spille helt uten å forholde seg til de andre utøverne. To av sangene er basert på tradisjonelle hymner: O the Deep, Deep Love of Jesus and Children of the Heavenly Father. Den sistnevnte har fått undertittelen "Andrà tutto bene", det italienske uttrykket som barn over hele verden skrev på tegninger av regnbuer med et ønske og håp om at det skulle gå bra til slutt. 

Verket var originalt skrevet for brass kvintett og orgel. I denne versjonen er korstemmer lagt til (SSAATTBB). Titler refererer til tekstene som referer til tekstene koret synger, er lagt til de originale titlene. 

 

NyNorsk messingkvintett skal også fremføre "Imprints" av Bjørn Bolstad Skjelbred:

IMPRINTS

I århundrer har kunstnere latt seg inspirere av naturen.
Naturen forteller oss noe om vår plass i verden, den viser oss et større bilde, noe større enn det menneskelige livet. I moderne tid har vi sett og erfart at det er flere sider av menneskets adferd som er med på å ødelegge naturen, og som skaper store vanskeligheter for insektenes og dyrenes overlevelse. Vår verden har så mye skjønnhet å by på, men det er mye som forteller oss at menneskenes egen adferd på jorden er i ferd med å gjøre det vanskeligere for oss å leve på jorden hvis vi fortsetter som vi gjør i dag. I de tre satsene som utgjør IMPRINTS søker jeg å uttrykke ulike aspekter rundt disse temaene.

«Winter» - et vakkert, skimrende lys over snøkledde fjell. Blekt og kaldt, en melankolsk følelse av evighet. Det kan også være et bilde på hvordan verden kan se ut etter en atomkatastrofe, eller etter at økosystemet har brutt sammen.

«Swamp» - følelsen av å aldri kommer videre, aldri komme noe sted. Fast i sumpen.

«After» - forestill deg en verden hvor alle insektene har blitt borte. Ingen pollinatorer som summer rundt i hagen, over engene, i skogen. Verden er fortsatt vakker, men stille.

Bjørn Bolstad Skjelbred - 2022

 

I tillegg fremfører Oslo Kammerkor musikk av Bruckner, "Haleluja vår strid er endt" av Ørjan Matre og folketoner.

 
bottom of page