top of page
Plakat.jpg

Eg er ein frosk

Eg er ein frosk tar utgangspunkt i Kurt Johannessens bøker Eg er ein frosk (2007) og Det. (2010) Kristin Bolstad har skrevet ny musikk for messingkvintett, kontratenor og figurteater, Tormod Fuglestad har laget regien og Ingunn Myrland figurteateret. 

 

Eg er ein frosk er en gjennomregissert 30-minutters konsertforestilling basert på Kurt Johannessens barnebok med samme tittel. Gjennom musikk og lek gjenskaper pysjkledde musikere Johannessens surrealistiske drømmeverden, og som i boken dreies handlingen nesten umerkelig over i en magisk verden der alt kan skje. Mens kontratenoren synger frem diktet om frosken, leker musikerne i messingkvintetten med figurer av filt og improviserer frem nye handlingsmønstre som folder seg ut som parallelle lag. Musikerne inviterer også barna opp på scenen for å være med å skape nye fortellinger i figurteatret. 

 

Musikken understreker det absurd-komiske handlingsforløpet med gjentakende kvekkende froskerytmer. Samtidig skapes en motsats: lavmælt og vakker musikk gir kontratenoren rom til å synge alvorstynget og følelsesladet om det å være en frosk. Etter hvert som bifigurene tar mer plass i handlingen, får også detaljer som vindlyder og fluesurring plass i lydbildet.

 

Sean Bell, kontratenor

NyNorsk Messingkvintett 

bottom of page